עוגיות חמאה קלאסיות שלכאורה נראות תמימות, אבל שהמראה התמים לא יטעה אתכם כי הן הכי ממזרות שיש ואי אפשר להפסיק לאכול אותן, ממש כמו גרעינים
שהמראה התמים של העוגיות האלה לא יבלבל אתכם, הן ממזריות וטעימות בצורה קיצונית. זה בעצם מתכון שהכנתי ממש מזמן, בצורת עיגולים והתכוונתי לזלף עליו קרמבו. איכשהו לא יצא לי להכין את המרנג ובינתיים העוגיות התחסלו! ככה קרה עוד כמה פעמים שתכננתי להכין קרמבו ולא הספקתי, אבל זה לא נורא, כי העוגיות כשלעצמן הן בין הטובות שהכנתי ואני מכינה אותן על בסיס קבוע ויש אותן גם בגרסה מושחתת פה.
עוגיות חמאה קלאסיות שמכינים עם קורצן רביולי
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- כנסו פה לאותן עוגיות רק ממולאות חמאת בוטנים ומצופות שוקולד
מצרכים לכ – 50 עוגיות
- 150 גרם חמאה רכה
- 1/4 כוס אבקת סוכר (30 גרם)
- 1/2 כפית מחית וניל
- 1 שקית סוכר וניל
- 1.5 כוסות קמח עוגיות (210 גרם)
- 1 כפית אבקת אפייה
- 2 כפות שמנת מתוקה
אופן הכנה
מערבבים ידנית יחד את כל החומרים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
מעבירים לשעה למקרר.
מחממים תנור על תכנית טורבו לחום של 160 מעלות.
מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. בעזרת קורצן רביולי או קורצן אחר קורצים עוגיות.
נעזרים במרית כדי להרים את העוגיות לתבנית אפייה.
את הבצק שנותר מאחדים וגם ממנו מכינים עוגיות.
אופים את העוגיות 8-10 דקות, לצבע זהוב בהיר.
היי יהודית 150 גר חמאה זה לא הרבה ל1.5 קמח זה יוצא בצק דביק
תודה
זה המתכון והוא מדוייק ומעולה. אם דביק שמים שעה שעתיים במקרר
היי:)
האם מחית וניל היא חובה? ומה אפשר במקום?
זה לטעם. אם אין לך אז אין. שימי תמצית וניל
במתכון אין ביצה?
אם לא כתוב אז אין ביצה
חתימה טובה????
יהודית יקרה, תודה על מתכונים נפלאים ועצות נהדרות.
הכנתי את הבצק עם קמח עוגיות, שקלתי את כל המרכיבים, ועדיין יצא לי בצק שמאוד קשה לעבוד איתו. ברגע שיצא מהמקרר, תוך כמה דקות הוא ממש רך מדי. לא הצלחתי להרים את העוגיות גם עם מרית (גם על משטח מקומח קלות).
מה יכולה להיות הבעיה?
תודה!
היי לילי,
בהנחה שבאמת נצמדת לכמויות, אולי בגלל שמאוד חם הבצק צריך יותר מנוחה במקרר ובזמן שאת עובדת עם חלק מהבצק, את השאר לשמור במקרר
הי יהודית..מה זו מחית וניל?
https://www.mizrahi-market.co.il/items/2991260-%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%AA-%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9C-%D7%A0%D7%99%D7%9C%D7%A1%D7%9F-Nielsen-massey
הי ,
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו קמח תמי ?
תודה
נורית
לא מכירה את הקמח מניחה שכן
תודה על המתכון. אפשר לאפות גם ללא טורבו (תנור רגיל)? אם כן, באיזו טמפרטורה וכמה זמן? תודה
אותו חום והזמן בערך דומה
איפה ניתן להשיג חותכן של רביולי?
חנויות אפיה
למשל פה: https://bit.ly/3VAEIbT
נראה קליל ופשוט, תודה!
האם ניתן להשתמש בקמח רגיל או שחובה קמח עוגיות?
מצויין קמח עוגיות כי התוצאה שמתקבלת איתו הרבה יותר מוצלחת. כמובן שאפשר קמח רגיל
מה זה קמח עוגיות?
זה קמח רך ייעודי למתכונים שצריך בהם פחות גלוטן כדי שייצאו רכים ופריכים