סחוג אדום חייב להיות אצלי במקרר. כל כך קל להכין בבית והטעמים כל כך שונים מהקנוי, שממש אין טעם להתפשר. הסחוג שלי מגיע עם טריק מדליק שהופך אותו לטעים במיוחד וקל להכנה
מי שמכיר אותי יודע שאני אוהבת להכין הכל בבית. מעבר לתבשילים, לחמים, עוגות ועוגיות, אני אוהבת להכין בבית רטבים,ממרחים ובכלל כל מה שאפשר להכין בבית אני מכינה. אין להשוות את הטעם של הדברים הביתיים לאלו הקנויים. שנים שאני מכינה כל מיני רטבים וממרחים בבית אבל איכשהו הם נזנחים לטובת עוגות מפונפנות או פשוטות, עוגיות שוות, תבשילים ותוספות ולא מועלים לבלוג (וחבל!).
את הסחוג הזה הכנתי בפעם הראשונה לפני מיליון וחצי שנים, בתקופת הדינוזאורים 🙂 כמו הרבה מתכונים, גם המתכון הזה נולד מסוג של ניסיון במטבח. רציתי להכין סחוג מהיר בבית, כזה שלא צריך להשרות שעות על גבי שעות פלפלים יבשים ואז לטחון אותם, אז החלטתי לטחון פלפלים חריפים טריים. סחוג לא יצא מזה, רק מחית פלפלים מלאה בנוזלים ולא דומה בכלל לסחוג שדמיינתי. מה גורם לנוזלים להתאדות? בישול! אז החלטתי לבשל ולראות מה יקרה ואכן אחרי בישול של שעה ויותר (תלוי בכמות הפלפלים) כל הנוזלים התאדו, הפלפלים הצטמצמו ונעשו משחתיים והללויה, קיבלתי סחוג הרבה יותר טעים מההוא עם הפלפלים היבשים. מאז, זה הסחוג שאני מכינה.
מכמות קטנה של פלפלים יוצאת צנצנת גדולה שמספיקה למלא זמן. זה טעים כתוספת לתבשילים חרפרפים, לעגבניות של הג'חנון בשבת ולעוד מלא דברים והחצי אוהב אפילו למרוח את זה סתם ככה על לחם טרי ולאכול.
סחוג אדום ביתי וסוד קטן
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- הסחוג נשמר במקרר כשלושה חודשים ויותר בצנצנת אטומה שעיקרנו אותה לפני שהעברנו אליה את הסחוג.
- איך מעקרים צנצנת: מרתיחים אותה כמה דקות בסיר עם הרבה מים.
- מכמות קטנה יחסית של פלפלים יוצאת כמות גדולה של סחוג.
- אפשר להכין כמות ולהקפיא בצנצנות. הסחוג נשמר במקפיא אפילו שנתיים.
- את הצבע האדום מקבל הסחוג הזה רק אחרי הבישול.
- להגשה – אני אוהבת לערבב עם כמה טיפות מיץ לימון טרי שפותח עוד יותר את הטעם של הסחוג.
מצרכים לצנצנת גדולה
- כפפות לטקס – חובה!!!
- 10 פלפלים חריפים אדומים טריים
- 1 ראש שום גדול (לקלוף את שיני השום)
- 1/2 חבילה כוסברה קצוצה גס
- שמן זית לפי הצורך (הסבר בהמשך)
- 1/2 כפית זרעי כמון ואם אוהבים יותר אפשר להוסיף לפי הטעם
- 1 כפית זרעי כוסברה יבשים
- מלח גס לפי הטעם
ההכנה:
שמים כפפות!!
שוטפים את הפלפלים, מורידים להם את הראש וחותכים כל פלפל ל- 4-5 חתיכות.
שמים את כל הפלפלים, שיני השום והכוסברה במעבד מזון (אפשר עם הגרעינים ואפשר להוציא אותם).
מערבלים ותוך כדי ערבול מוסיפים שמן זית עד שנוצרת לנו מחית פלפלים.
כותשים במכתש ועלי את הכמון, הכוסברה והמלח לאבקה ומוסיפים למעבד המזון. מערבלים יחד וטועמים לוודא שלא חסר מלח או תבלינים.
עכשיו זה הסוד הקטן: מעבירים את הסחוג לסיר בישול קטן ושטוח ועל אש נמוכה נמוכה מבשלים את הסחוג למשך כשעה, מידי פעם מערבבים, עד שרואים שכל הנוזלים התאדו ונוצרת מעין משחה חלקה וטעימה.
מעקרים צנצנת זכוכית ומעבירים אליה את הסחוג המוכן. מעל הסחוג מוזגים מעט שמן זית כדי לשמור על הלחות שלו.
גם אחרי חמש שעות במים רותחים הצנצנת לא תהיה מעוקרת,
למעשה כל עוד הצנצנת חשופה לאויר, היא לא תהיה מעוקרת.
טוב
יהודית מה עם שום?
מה איתו?
שמעון! אין הנחתום מעיד על עיסתו! ובהקשר לחיטוי ניתן להכניס את הצנצנות הריקות ל-10 שניות למיקרו, יוצקים את מה שרוצים לשמר בעודו הוא חם ושוב למיקרו 15 שניות סוגרים במכסה אטום לאחר הגעת הצנצנת לטפרטורת חדר להכניס למקרר ויש לך מוצר לשנים.
היי יהודית
ראיתי את המתכון שלך בחיים לא הכינתי סחוג גדל אצלי בגינה פלפלים קטנים אדומים אפשר גם עם פלפלים להכין סחוג תודה
אפשר גם אפשר ויוצא הכי טעים
אני עושה ממתכון דומה, מבשלת את הסחוג המוכן פחות זמן, כעשר דקות רבע שעה. בלי זרעי כוסברה אבל עם רבע כפית הל. אכן טעים מאד ומספיק לתקופה ארוכה.
תודה רבה לך על המתכונים המוצלחים!
רציתי לשאול אם אין לי זרעי כוסברה וכמון אלא רק טחונים ,באיזו כמות אני יכולה להמיר אותם בתבלינים טחונים?
היי מור,
קשה לי לומר ככה כמויות. שימי חצי כפית ותראי אם חסר עוד
היי,
נשמע מתכון מעולה.
רציתי לשאול כמה זמן הסחוג הזה יכול להישמר במקרר, והאם אפשר וכדאי לשמור חלק ממנו במקפיא לשימוש עתידי. אם כן, כמה זמן הוא נשמר גם במקפיא?
זה נשמר חודשים במקרר ובהחלט אפשר להקפיא אפילו לשנתיים
עשיתי את זה בלי כפפות טעות נוראית
אוי
מתכון מעולה!
הסחוג יצא טוב!
תודה רבה!
מתכון מעולה!
תודה רבה!
תודה אורי
כייף לשמוע
לגבי הפלפלים:
איזה פלפלים את משתמשת?
מצאתי בסופר רק את הצ'ילי הדקים האדומים.
הכוונה שלך יותר עבים נכון?
היי ארנון,
פלפלים חריפים טריים.גם צ'ילי זה מצויין
יצא סחוג מעולה . תודה רבה..
תודה ארנון
אוהבת את המתכונים שלך תבורכי.
תודה רבה ענת. כייף ממש לשמוע
שלום
האם לבשל עם סיר פתוח או סגור ?
תודה.
היי ניר,
סיר פתוח
תודה רבה!
זה הולך גם עם פלפלים ירוקים? או דווקא אדומים.
היי יהושע. גם עם ירוקים ואפשר לערבב ירוקים ואדומים יחד
קודם כל, נראה פנטסטי. מנסה בקרוב (רק שיגמר לי מה שפעם נתן לי תימני אסלי שמכין בבית ודורש כוננות של מכבי האש. חילקתי והקפאתי).
אהה נהדר. אבא פולניה?? חחח נייס. ממתינה בסבלנות
שלום 🙂 מה הכוונה לעקר צנצנת זכוכית?
היי נועה, להרתיח אותה 5 דקות בתוך כלי עם מים. שלא יהיו חיידקים שיקלקלו את הסחוג
תודה יהודית. תבורכי. הולכת לנסות לעשות. כל המתכונים שלך מצויינים. שוב תודה לעוד הרבה שנים טובות ומאושרות
היי ברכה. תודהה רבה
יהודית כפרה עליך נשמה תודה רבה!
חחחח בשמחה
את הרעיון המיוחד הזה לבשל עד משחתיות אנסה ברצון.
אני מכין אבקת סחוג שמתאימה גם למטבח וגם לטיולים ופיקניקים על ידי הוספת מעט מים ושמן נוצר סחוג בזמן הפיקניק
את האבקה לאפסן במקרר או במקפיא לזמן מאו ארוך
מתכון כל אחד ימצא לעצמו את הכמויות
פלפים חריפים יבשים "אצלי ללא גרעינים" מנוקים היטב היטב מאבק ומג'יפה וטחונים דק תבלינים כמו כמון גרעיני כוסברה מעט מעט ציפורן ומעט מעט הל מלח במידה ועכשיו הכל טחון בבית שיני שום טריות!! מפומפמות דק דק בפומפיה
לובש כפפת ניילוןונותן עיסוי ללא רחם מפזר על נייר סופג לבתיבשות של מספר ימים ומערבב מדי פעם כד שהשום הטרי מאבד רטיבות ונעשה יבש מי שרוצ יכול לטחום פעם נוספת לפנינו תבלין סחור רב שימושי
תודה רבה על המתכון