בשבת הראשונה של אחרי פסח נהוג להכין חלת מפתח כדי לזמן לנו פרנסה, שפע, זיווגים טובים ופוריות. אני רוצה להוסיף על כל זה תפילה להשבת החטופים במהרה הביתה


עוד שנה חלפה ועוד חלה מתוקה בצורת מפתח שתפתח לנו את שערי השמיים לפרנסה טובה, זיווגים למי שצריך, פוריות למי שצריכה וכל מה שנבקש אמן ויתגשם! אני רוצה להוסיף על כל הברכות גם תפילות להשבת החטופים במהרה הביתה



חלת מפתח מתוקה לזימון שפע ופרנסה טובה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- החלות הן חלות מתוקות במרקם מושלם. אפשר להכין גם חלות רגילות לפי המתכון הזה.
- המצרכים מספיקים לשתי חלות מתוקות. פה אני אתן הדגמה לחלה אחת ומשאר הבצק אפשר להכין לחמניות כמו פה או עוד חלה.
- דוגמאות נוספות לחלות מפתח יש פה וגם פה.
מצרכים לשתי חלות מפתח
- 400 מ"ל / גרם מים
- 2 כפות שמרים יבשים (22 גרם)
- 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
- 2 ביצים גדולות
- 1/2 כוס שמן (125 מ"ל)
- 1 ק"ג קמח (הכנתי עם מניטובה אבל אפשר גם קמח לחם)
- 30 גרם מלח (1.5 כפות)
לטבילת הרצועות: בקערה אחת מים והקערה שנייה – כ – 100 גרם שומשום +100 גרם שיבולת שועל
למריחה: 1 חלמון + כף מים
סירופ סוכר
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- מיץ מחצי לימון
אופן הכנה
מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר מים ושמרים ומערבבים עם כף. מוסיפים סוכר, ביצים ושמן ומתחילים ללוש. מוסיפים תוך כדי לישה את הקמח בהדרגה. באמצע הלישה מוסיפים מלח. ממשיכים ללוש 10 דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש (לא דביק). מרססים את הקערה והבצק קלות בתרסיס שמן, מכסים ומתפיחים כשעה וחצי – שעתיים. הבצק לא מכפיל את הנפח כמו בצק חלות רגיל כיוון שיש בו הרבה סוכר וזה בסדר.
מחלקים את הבצק לכדורים באופן הבא: 6 כדורים במשקל 60 גרם, 2 כדורים במשקל 85 גרם, 2 כדורים במשקל 90 גרם, 10 כדורים במשקל 10 גרם, כדור במשקל 20 גרם.
נותנים לכדורי הבצק מנוחה של 15 דקות. מה – 6 כדורי בצק יוצרים רצועות באורך של כ – 20 ס"מ. מהכדורים במשקל 85 גרם יוצרים רצועות באורך של כ – 60-70 ס"מ, מהרצועות במשקל 90 גרם יוצרים רצועות באורך של כ – 40 ס"מ. מ – 10 הכדורים במשקל 20 גרם יוצרים רצועות באורך של כ – 12 ס"מ. את הכדור האחרון במשקל 20 גרם מרדדים לרצועה שמנמנה יחסים באורך של כ – 5 ס"מ. את הרצועות במשקל 85 גרם ו – 90 גרם טובלים במים ואז בשומשום מעורבב עם שיבולת שועל ומלפפים כל זוג רצועות יחד לצורת בורג ומניחים בצד. מהרצועות במשקל 10 גרם מעצבים שתי חלות קטנטנות כל אחת מחמש רצועות. מהכדור במשקל 20 גרם יוצרים רצועה שמנמנה באורך של כ – 5 ס"מ וגם אותה טובלים במים ושומשום ושיבולת שועל.
מעצבים את החלה: מחברים את 6 הרצועות במשקל 60 גרם למעין שרשרת באופן הבא: סוגרים את הרצועה הראשונה לצורת בייגלה ואת שאר הרצועות משלבים אחת בתוך השניה לצורת שרשרת. את הרצועות במשקל 85 גרם שעיצבנו לצורת בורג מניחים סביב השרשרת שיצרנו. את הרצועות במשקל 90 גרם שיצרנו מהן בורג מניחים מתחת לשרשרת ואת החליות הקטנטנות מניחים כך שיהיו לשוניות המפתח. את הרצועה האחרונה במשקל 20 גרם טובלים במים ואז בשומשום וושיבולת שועל ומניחים בחלק העליון שמחבר בין השרשרת לבורג שמתחתיהן (מעין עניבה).
מתפיחים כשעה וחצי, מורחים את החלקים שאין בהם שומשום ושיבולת שועל בחלמון ביצה ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה או עד שהחלות זהובות. מוציאים ומורחים סירופ סוכר כשהחלה עדיין חמה.
סירופ סוכר: מבשלים יחד את כל חומרי הסירופ כ – 15 דקות לקבלת סירופ סמיך מעט ומקררים לטמפרטורת החדר.
בתאבון!