תפוחי אדמה מפורקים וצלויים בתנור זאת אחת המנות הכי אהובות עלינו בבית. תפוחי האדמה הופכים קריספיים בתחתית ובקצוות והחלק הפנימי נשאר רך ועסיסי


יש לי בבלוג כל כך הרבה מתכונים של תפוחי אדמה כי זאת התוספת הכי אהובה עלינו בבית. אין מצב שלא יהיה על השולחן תפוחי אדמה צלויים וכל פעם בסגנון אחר שיוצר טעמים ומרקמים שונים. את תפוחי האדמה האלה אני מכינה כבר שנים. זה יוצא כל כך טעים שלא משנה איזה כמות אני מכינה, זה תמיד מתחסל. אני מבשלת את תפוחי האדמה עד שהם רכים ואז פשוט מפרקת אותם עם הידיים. מה שקורה זה שהקצוות נאפים יותר ונעשים קריספיים והחלקים השמנמנים יותר נשארים יותר רכים ורק התחתית הופכת קריספית. בקיצור – שווה לכם לאמץ את השיטה כי זה באמת אחד הטעימים.

תפוחי אדמה מפורקים צלויים בתנור
לפני שמתחילים
מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 26 ס"מ
- 7-8 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ לבנים של דוד משה)
- 1/3 כוס שמן זית איכותי
- מלח ים אטלנטי
- אורגנו/זעתר טרי
אופן הכנה
מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח עד שהם 90% רכים שזה אומר רכים אבל לא רכים מידי. מסננים מהמים מייד כשהם מוכנים ומקררים מעט. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מוזגים לתבנית אמאיל שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מועכים/מפרקים עם הידיים את תפוחי האדמה ישר לתוך התבנית. מוזגים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עלי אורגנו/זעתר טריים. צולים את תפוחי האדמה כשעה – שעה ורבע או עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק ובקצוות הם שחומים. מוציאים מהתנור, נפטרים מהאורגנו היבש, מניחים עלים טריים ומגישים.
בתאבון!
היי.
יצא נפלא.
לא שמתי זעתר/אך אשים בפעם הבאה.
כבר עשיתי כמה פעמים, מזכיר צ'יפס.
מתכון מעולה. תודה.
כייף לשמוע
שעה ורבע בתנור על 220 מעלות??
נראה לי שיצאו פחמים…
זה מתאים גם לבישול על הכיריים?
המתכון? לא
אין לי תנור לפסח.
זה עובד גם על הכיריים?
לא
מבשלים עם הקליפה?
מקלפים?
אין צורך לקלוף. רק לשטוף טוב.. הקליפה מאוד בריאה
האם צריך לקלף את תפוחי האדמה?
אין צורך לקלוף. רק לשטוף טוב.. הקליפה מאוד בריאה