צ'יפס מתנפח ממש כמו בפלאפליות של פעם. היינו מזמינים מנה פלאפל ומעמיסים מלאאאא צ'יפסים מתנפחים מעל, מוזגים ים של טחינה הכי פשוטה ומתענגים
אני נולדתי וגדלתי באשקלון ואחד הדברים שהכי אהבנו בתור ילדים זה ללכת ל"עיר" (ככה קראו לאזור הכי סואן באשקלון ורק אשקלונים יבינו). לדעתי עד היום עדיין קיים פלאפל בוארון המיתולוגי, למרות שלא הייתי ב"עיר" יותר מ- 20 שנה. פלאפל היינו אוכלים בעיקר בפורים, זאת הייתה חגיגה שלמה עבורנו. כל אחת הייתה מקבלת דמי כיס לפלאפל וגלידה והיינו יורדות לעיר ומתפנקות. בשאר השנה אמא שלי הייתה מכינה פלאפל בבית, כך שלאכול פלאפל מחוץ לבית היה בשבילנו כייף גדול. זה מוזר, כי היום אני מבינה שלהכין פלאפל בבית, כולל הפיתות זה מאוד מורכב ובטח כשיש הרבה ילדים להאכיל. אז, התלהבנו מהפלאפל של בוארון, אבל אחרי שנים כשגדלנו, לא ויתרנו על הפלאפל שאמא הייתה מכינה, הוא היה טעים יותר ובריא יותר.
מה שהיה מיוחד בפלאפל של בוארון היה הצ'יפס בטמפורה, שהתל אביבים מכירים משוק בצלאל. זה היה אחד הדברים הכי טעימים בעולם! היינו הולכים לשם במיוחד בשביל הצ'יפס המיוחד הזה. למיטב זכרוני הוא לא נמכר באף פלאפלייה באשקלון אלא רק אצלו. אם רק היינו יודעים אז כמה זה קל להכין צ'יפס מתנפח, אמא שלי הייתה מכינה לנו. פלאפל היה לנו בבית על בסיס קבוע שנכנס לפיתות ביתיות הכי טעימות בעולם.
מכינים בלילה הכי פשוטה ובסיסית ופורסים תפוחי אדמה במנדולינה לפרוסות ממש דקות (עם פרוסות עבות זה לא יעבוד כי תפוח האדמה לא יספיק להתבשל)
טובלים לשנייה כך שתפוח האדמה יצופה בבלילה ומטגנים בשמן עמוק
אנחנו אוהבים לנשנש את הצ'יפס הזה עם טחינה או אפילו סתם כך
הסטורי שלי באינסטגרם עובד 24/7. את כל השלבים של המתכונים שאני מכינה אני מעלה בלייב לסטורי עם הסברים וסרטונים מפורטים.
צ'יפס מתנפח כמו בפלאפליות של פעם
לפני שמתחילים
- הכמויות נמדדו עם כפות וכוסות מדידה אוניברסליים. הבלילה צריכה להיות סמיכה כמו טחינה חלקה.
- תפוחי האדמה חייבים להיות ממש דקים. רק עם מנדולינה או קולפן אפשר להגיע לדקיקות הזו. עם תפוח אדמה עבה זה לא יעבוד כי הוא לא יספיק להתבשל מבפנים.
- אפשר להכין מראש את תפוחי האדמה ולשמור בקערה עם מים במקרר. אפשר גם להכין גם את הבלילה, לשמור במקרר ולהכין כל פעם את הכמות שרוצים. הבלילה נשמרת עד שלושה ימים במקרר.
- מומלץ להשתמש בקמח עוגות כיוון שהוא דל בגלוטן ויהיה יותר קריספי בטיגון.
- למתכון ללא גלוטן: משתמשים בקמח ללא גלוטן.
מצרכים לכמות ענקית של צ'יפס
- 2-3 תפוחי אדמה מזן דזירה (האדומים)
לבלילת טמפורה
- 100 גרם קמח עוגות (10 כפות מדידה)
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 1 כפית מלח (5 גרם)
- 1/2 כפית פלפל שחור
- כ – 3/4 כוס מי סודה קרים
- שמן עמוק לטיגון
אופן הכנה
קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה או קולפן ירקות. שמים בקערה את הקמח, אבקת אפייה, מלח ופלפל שחור. מוסיפים מי סודה בהדרגה ותוך כדי טריפה עד שמגיעים למרקם די סמיך ולתערובת אחידה ללא גושים שמזכירה במרקם טחינה. מעבירים למקרר למינימום שעה. הבלילה צריכה להיות קרה מאוד. בסיר עמוק מחממים שמן לחום בינוני, טובלים את פרוסות תפוחי האדמה בבלילה, נפטרים מעודפים ומטגנים בשמן עד שמזהיב. מגישים עם פלאפל ואפשר סתם כנשנוש.
האם אפשר להכין עם מים רגילים במקום מי סודה ?
אפשר אבל מה הבעייה למצוא סודה? זה הרבה יותר מוצלח
כמה גרם קמח צריך?
100 גרם
האם אפשרי לעשות זאת מבטטה?
תודה!
בטח
הי,
שמחה בלב!
הכנתי את המתכון שכאן למעלה , תפוח אדמה בטמפורה מתנפח כמו בלון, יצא מדהים.
אני מאוד מעריך ומכבד הוראות מדוייקות בהכנת האוכל כי אני תלמיד ממושמע!
אז שאפו ענקי ותודה.
זה כמעט מזכיר לי מעטפת טמפורה מעל תפוחי אדמה באיי אנדמאן
חגים שמחים
מה זה כפית מדידה ואיפה מוכרים
מידה אוניברסלית ויש היום כמעט בכל סופר ובטח בחנויות אפייה
מעולה מדהים תודה מתכון אליפות
תודה זוהר,
כייף לשמוע
מושלםםםםם בדיוק כמו של בוארון אין על אשקלוןןן
איזה כייף אוריה
אין לי שקית אבקת אפיה, רק קופסא. כמה כפיות זה שקית?
היי אודי 10 גרם
היי האם הבלילה כמו של דג מטוגן יתפוס? 1 ביצה 1 כוס קמח 1 כוס בירה ותבלינים?
כן
האם אפשר להכין את הבלילה מקמח כוסמין מלא?
היי חיליק,
לא ניסיתי אז אין לי מושג. אני מניחה שכן אבל כמויות המים ישתנו והמרקם הסופי מן הסתם יהיה שונה
הכנתי,יצא טעים ומדויק כמו כל המתכונים שלך
איזה כייף לשמוע אסתר
אני גדלתי ליד אשקלון ובישבילנו אשקלון היא העיר הגדולה .
היינו מבקשים ללכת לפלאפל במיוחד בשביל הצ’יפס הזה .
מהמם נורית,זה הכי טעים בעולם
הי האם אפשר להשתמש בתפוחי אדמה צהובים ולא אדומים(זה מה שיש לי בבית)
היי מיכל
בהחלט כן
היי
בטוח שלא מוסיפים קורנפלור. כי יש מתכונים שמוסיפים. האם מיותר?
היי דוד,
יש כל מיני מתכונים. זה שלי. אתה יכול לנסות ולראות הבדלים. זה עניין של טעם
שלום אומנם המתכון מלפני 6 שנים אך בעלי שגר בילדותו באשקלון התלהב מהרעיון שנכין בבית את הציפס של בוארון ולא נהנה ממנו רק כשאנחנו מגיעים לבקר את הוריו. אשמח לדעת צריך לטבול כל פרוסת ציפס בנפרד? זה לוקח מלא זמן.
היי קרן,
כן, כל אחת בנפרד אבל מטגנים כמה יחד. זה ממש לא לוקח זמן יותר מכל דבר אחר שתכיני וזה שווה
אפשר לטגן עם הבלילה גם כרובית מרוככת?
היי יאיר,
בהחלט כן
פלאפל בוארון הפלאפל הכי טעים בארץ
מלאאא זמן לא אכלתי
אין לי כף מדידה. למה מקביל?
את יכולה לשקול ואם אין לך משקל תכיני עם כף רגילה ותוסיפי מים לפי העיין
חסר טעם מאוד , הוספתי פפריקה , אבקת שום ועוד מלח ואז יצא סביר
מעולה בר. הכל עניין של טעם
נראה מעולה !!!! האם בתמונות זה עם הביצה או בלי?…
תודהה. עם ביצה
אני מוסיפה לבלילה רבע כוס בירה,או חצי כפית סודה לשתיה ,וחריף או סחוג או פסטו רבע כפית
נכון מירי. יש בלילות עם בירה וזה מאוד טעים. במקרה של תפוחי האדמה האלה מפעם אין בירה. אני מכינה חצילים עם בלילת בירה וזה מעולה
וואו יצא ממש נהדר, הטעם היה פשוט נפלא. תודה רבה על מתכון ממש טעים. 🙂
בשמחה רבה. אני אשמח לשמוע איך יצא ולראות תמונות בפייסבוק
חח תודה רבה על הזמן שהקדשת בשבילי, אני בטוח שעם המתכון שלך זה יצא טעים מאוד. 😉
לא ניסיתי אבל אולי כן. לא נראה לי שקריטי. ייצאו תפוחים יותר נראה לי.
וזה לא יעבוד עם קמח שמרים?
וזה לא יעבוד עם קמח שמרים?
לא. אין במתכון שמרים.
אפשר להכין את הציפס המתנפח גם עם קמח שמרים?
אין על פלאפל ביתי. תגידי לה כי זה טעיםםם
אין על פלאפל ביתי. תגידי לה כי זה טעיםםם
לא מכינה פלפל, ואני גם לא אכין את זה, אבל אני בהחלט אבקש מסוכנת הבית שלנו להכין
זה טעיםםםםםםםםםםםםםםם!!
מגניב